Mantolama Nedir ?
Mantolama binalarda kışın ısı kayıplarını yazın ise ısı kazançlarını önlemek için binanın dış veya iç kabuğunun ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanmasıdır. Mantolama yaparak binalarınızın ısı geçirgenliğini azaltırsınız. Bu sayede binanızın ısınması için harcayacağınız enerji daha da azalacaktır.
Binalarda ısının korunmasını sağlamak için en uygun yöntem mantolama yani ısı kaplaması uygulamasıdır. Isı yalıtımı için en uygun yöntem ise dış cephe mantolama sistemidir. Dış cephe mantolama sistemi kullanarak ısı kayıplarının önüne geçebilmek mümkündür.
Mantolamanın / Isı Yalıtımının Faydaları :
- Binanın dış düzeyinin tamamen kaplandıktan sonra yalıtım sağlanır ve binadaki ısı kaybı önemli bir miktarda azalır.
- Betonlarda yüksek olan ısı iletim oranı mantolama, ısı yalıtım sistemi uygulanarak azaltılabilir
- Binayı saran ısı yalıtım sistemi sayesinde ısı farklarından dolayı oluşan çatlakların önüne geçilir.
- Yoğuşma riski en düşük seviyeye geriler.
- Mantolama yapılan bir binanın neme direncinde önemli bir artış olur.
- Yaşam alanı konforunu arttırır.
- Çevreye karşı duyarlıdır.
Nanokim Dış Cephe Mantolama Nasıl Yapılır?
- Dış cephe mantolama yapılmadan önce ilk olarak uygulama yapılacak yüzey pürüzlerden arındırılır. Eğer yeterli düzlük yok ise Nanokim Hazır Sıva ile yüzey düzgün hale getirilir.
- Isı yalıtım plakası yapıştırma uygulamasına geçilir. Bu plakalar strafor (EPS,XPS), taş yünü, fugalı veya karbonlu gibi farklı çeşitlerde olan plakalar olarak özelliklerine göre ayrılmaktadır. Nanokim EPS Karbonlu Isı Yalıtım Levhası duvara Nanokim Levha Yapıştırma Harcı ile yapıştırılmak için önce çerçevelerine daha sonra ise iç kısmına sürülür.
- Plakalama işlemi bittikten sonra belirli aralıklarla Nanokim Plastik Mantolama Dübelleri yerleştirilerek duvara sabitlenir.
- Köşe kısımlarda yüzeyin düz çıkmasını sağlamak için Nanokim PVC Fileli Köşe Profilleri kullanılır.
- Dübelleme işlemi bittikten sonra plakaların üzeri Nanokim Levha Sıva Harcı ile kaplanır. Daha sonra yapılan sıvanın üzerine Nanokim Donatı Sıva Filesi yerleştirilir ve onun üzerine tekrardan Nanokim Levha Sıva Harcı ile sıvama yapılır.
- Uygulanan sıvalar kurumayı tamamladıktan sonra NanoAkrilik Dekoratif Sıva Astarı ile yüzey astarlanır ve dekoratif kaplama için gerekli yüzey hazırlanmış olur.
- Uygulanan astar kurumasını tamamlayınca Nanokim Dekoratif Sıva ile kaplama sıvası yapılır.
- Artık yüzeyimiz boya sürmeye uygun hale gelmiştir. Bu aşamada istenilen renkte boya dekoratif kaplamanın üzerine uygulanılınır. Ve Mantolama işlemi tamamlanır.
Bu şekilde mantolama işleminizi tamamlayıp artık daha tasarruflu bir binaya sahip olursunuz.